Challenge Information:

Destinations: Zapallar, Chile

Architect: Croxatto & Opazo / @croxatto_opazo_arquitectos

Photographers: Daniel Casado Bissone

From the Architect: Machagua is a holiday residence positioned on a corner plot up coming to a wetland and just 100 meters from the seaside. It was conceived as a massive, sculpted coral stone that responds to the wants of the transient and the environment. The main volume operates from north to south with a crack in the middle for the main entrance of the residence. Towards the south lies the public method: living place, eating space, kitchen area, and support services. This spot opens up to the principal courtyard to the west and a terrace with an out of doors barbecue and eating location. To the east, the home is closed off to the street. A big cement slab crosses the ceiling of residing and eating rooms, from which substantial wooden beams hang down, incorporating the most important lighting. About this slab is a second terrace for comforting and sunbathing. The bedrooms deal with north and prolong by a substantial yard divided into two zones: a challenging zone with crushed shells and timber railroad ties, and a green zone that adjoins the wetland. More than the reliable stone and bedrooms there is a 2nd, lesser volume, which is a lot more rustic in character. Absolutely clad in oak, it residences the most important bedroom and personal terrace. Above this volume there is a 3rd terrace with a 360-diploma look at above the sea and a grill on a substantial oak counter with a black stone floor. A significant out of doors staircase connects the three terraces, rising the outside place.”